Despre noi

Scopul Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului este protecția din punct de vedere urbanistic a municipiului Cluj-Napoca și localităților învecinate, prin monitorizarea și promovarea respectării principiilor, normelor legale și bunelor practici în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului, în vederea dezvoltării durabile a unui mediu urban modern, asigurând zone rezidențiale cu nivel ridicat al calității locuirii și zone publice atractive.

Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului a luat fiinta prin extinderea activitatii Asociației pentru Protecția Urbanistică a Strazii Macesului la nivelul intregului oras.

10 thoughts on “Despre noi”

 1. FELICITARI cu F mare… asemenea initiativa civica e un model, bravo si la cat mai multe lucruri bune factue pentru oras si pentru oameni.

 2. Buna ziua,
  as vrea sa va anunt cu privire la o noua constructie care se doreste a se ridica pe strada Macesului colt cu Buna ziua, ca nivel am inteles ca este P+2+R, inca nu am detalii, urmeaza sa verific la Primarie.

  1. Buna ziua.
   La ce constructie va referiti mai exact? Va rog sa ne dati detalii ca sa putem verifica. Va multumesc.

 3. Buna seara ,am discutat pe scurt despre propunerea de modificare a regimului de inaltime respectiv PUZ de pe str intre Lacuri nr 12 initiata de ELM IMOBILIS prin Gadola Raul.
  Documentatia cica va fi promovata pentru aprobare in Consiliul Local ,cu toate obiectiile vecinilor din zona la o data si ora care va fii publicata pe site-ul Primariei.
  Daca aveti un sfat sau o sugestie pt mine (noi) v-as ramane indatorat.

  Cu respect Todor Calin

  1. Am primit si eu aceasta informatie. Noi, asociatia, am depus o cerere la primarie prin care am solicitat sa ne puna la dispozitie toate documentele referitoare la acest proiect insa probabil va trece ceva timp pana le vom obtine. In lipsa documentatiei noi nu putem sa exprimam pareri. Eu va recomand sa incercati sa obtineti documentatia mai rapid fie mergand la primarie personal si solicitand acest lucru, fie adresandu-va direct cu o solicitare catre dl. Raul Gadola sau biroul de arhitectura Tiganas. Odata ce aveti documentele noi putem sa le oferim spre analizare arhitectilor nostrii colaboratori care in cateva zile ar transmite concluzii scrise catre asociatie care ulterior ar ajunge in fata consilierilor si a comisiei de urbanism inaintea votului. Acesta ar fi primul pas in acest demers.

 4. Sunt Ildikó Mócsy, str.C.Brancusi 18A. Lupt in zadar de 15 ani cu o constructie ridicata de 5 etaje in imediata vecinatatea noastra (parter). Toate caile legale am epuizat, de si este o constructie ilegala. As dori sa ma consult cu domnul Elek Levente in aceasta problema.

 5. Buna ziua, pe strada Nicolae Tonitza s-au construit 6 blocuri P+2, acum fiind oprite lucrarile pentru modificarea A.C. pt. a face poduri inalte urmind sa mai faca cate 2 apartamente in pod plus inca 2 in fiecare demisol, total 24 apartamente in plus. Dosarele se afla in primarie si urmeaza sa fie semnate.

 6. Buna ziua,
  Frumoasa initiativa!!! Dar oare aveti un cuvant in fata adunaturii de incompetenti si mafioti din cladirea de pe Motilor care decid dezvoltarea urbanistica a Clujului. Totu-i scapat de sub orice control. Am senzatia ca in Cluj fiecare “dezvoltator” face cum doreste in acest oras!!!! Cei din Primarie nu stiu si nici nu-i intererseaza ca sunt platiti din banii clujenilor si ar trebui sa fie in slujba lor???
  Stiti de “Parcul Sportiv de la Cartodrom”?? Oare pe ce se duc banii nostrii a tuturor??? Lucrari de mantuiala, fara nici-o perspectiva. (zice-se ca asa a fost facut proiectul de cei de la CIVITAS)
  Sa auzim si de lucruri bune, ca restul se vad la tot pasul prin Cluj.

 7. Buna ziua,

  Incepand de ieri au inceput demolarile vechiului complex “Feleacul” de pe Aleea Herculane / Aleea Slanic in vederea ridicarii unui ansamblu mixt cu 10 nivele supraterane. PUZ-ul a fost modificat expres pentru a da unda verde constructiei.
  Ce s-ar mai putea face acum pentru a opri santierul? Cetatenii nu sunt de acord insa cu toate acestea raportul consultarii si informarii cetatenilor pare lipsit de valoare.
  Gasiti si in presa articole referitoare la situatie.
  Detaliile proiectului le gasiti aici:
  http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/51%284%29.pdf

  Multumesc,
  Silviu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *