Somatie de plata 30.000 EUR cheltuieli de judecata fara precedent pana la 18 Mai

UPDATE: Va multumim ca ati raspuns apelului nostru si prin donatii in valoare totala de 21.187,00 lei APUC a fost in masura sa achite obligatiile de plata alaturi de contributiile celor 47 persoane fizice participante in procesulul pierdut in legatura cu ansamblul de blocuri de pe strada Macesului.
Multumim si pentru implicarea ca parte in proces a Institutiei Prefectului si speram ca pe viitor societatea civila din Cluj va gasi motivatia si resursele astfel incat alaturi de noi sa continue sa fie o voce puternica in promovarea respectarii principiilor, normelor legale si bunelor practici în domeniul urbanismului.

Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului, ca parte in procesul pierdut impotriva SC Synesis Development SRL, Chetan Aurel si Primaria Cluj Napoca, in legatura cu ansamblul de blocuri de pe strada Macesului (9 blocuri cu regim de inaltime de la D+P+3E la D+P+10E), proces derulat pe parcursul a 4 ani, este acum somata sa achite in solidar pana la data de 18 Mai 2018 suma de 162.636,32 lei reprezentand cheltuieli de judecata.

Deoarece asociatia este finantata doar din contributiile membrilor si ale altor cetateni ai Clujului interesati sa ne sustina in combaterea proiectelor imobiliare abuzive, va solicitam sprijinul prin donatii pentru a fi in masura sa achitam aceasta obligatie de plata.

Conturile asociatiei deschise la Banca Transilvania in care se pot face donatii sunt urmatoarele:

RO21BTRLRONCRT0248079301 (RON)

RO68BTRLEURCRT0248079301 (EUR)

Va multumim si contam pe ajutorul vostru pana pe data de 18 Mai.

Mai jos gasiti cateva dintre proiectele in care ne-am implicat:

 • Aiudului – impreuna cu locuitorii din zona am reusit sa respingem in Consiliul Local un proiect de blocuri intre case:
  https://actualdecluj.ro/casele-au-rapus-blocurile-dorite-intr-un-cartier-din-cluj-cu-locuinte-unifamiliale/
 • Intre Lacuri – impreuna cu locuitorii din zona, dupa dezbateri indelungate in Consiliul Local, am convins dezvoltatorul sa renunte la un proiect de blocuri intre case.
 • Eugen Ionescu / Luminia – am actionat in judecata dezvoltatorul imobiliar, am castigat procesul pe fond dar am pierdut recursul.
 • Cardinal Iuliu Hossu – am oprit defrisarea completa unei zone de arbori batrani pentru constructia unei parcari iar proprietarul a fost obligat sa replanteze noi arbori.
 • Am fost invitati ca pareteneri oficiali ai conferintei “Cities of Tomorrow” organizata de Camera de Comert și Industrie Româno-Germana.
 • Brancusi – am oprit constructia unei cladiri de birouri de 7 etaje pe strada Brancusi intre case de locuit.
 • Eugen Ionescu – am castigat in instanta si am determinat un investitor sa modifice un proiect de 8 blocuri P+4 in P+2 pe strada Eugen Ionescu.
 • am contribuit alaturi de alte ONG-uri la protestele impotriva construirii unei benzi de circulatie pe malul somesului intre teatru maghiar si Babes, astefel primaria a fost nevoita sa renunte la proiect.
 • Eta Boeriu – am determinat prin discutii un dezvoltator sa renunte la un proiect de 8 blocuri pe strada Eta Boeriu in livada.
 • IRIS – am facut public cazul blocului de pe fosta platforma IRIS ca s-a inclinat si am determinat dezvoltatorul sa investeasca cateva sute de mii de euro pt a consolideza cladirea.Cazul a fost difuzat si la Romania te iubesc.
 • Romul Ladea – am intervenit intr-un proiect de P+2+ER intre case.
 • Hateg – am intervenit in cazul blocului P+2+ER.
 • Avram Iancu – am intervenit in cazul parcului distrus.
 • am intervenit in nenumarare cazuri de taieri ilegale de arbori pentru a face loc santierelor.