Prima victorie în războiul cu abuzurile din urbanismul local

După luni bune de acțiuni, proteste, mult stres dar și multe consultări datătoare de speranță iată ca se arată si prima victorie a cetatenilor.

După o analiză obiectivă a situației și după îndelungi consultări cu juriștii, Prefectul de Cluj a decis să atace în contencios administrativ HCL-ul, PUZ-ul și autorizațiile de construire emise de autoritatea locala solicitând instanței anularea acestora. Acțiunea prefectului odata înregistrata suspendă de drept lucrările pe șantier. În mod legal dezvoltatorul este obligat să sisteze imediat orice activitate de construire până la soluționarea cauzei de către instanță.

Vom fi deosebit de vigilenți în următoarea perioadă și vom monitoriza zona pentru a ne convinge că această prevedere importantă ce decurge din acțiunea prefectului  va fi respectată întocmai. În caz contrar nu vom ezita să depunem plângeri penale împotriva celor care nu vor respecta această prevedere legală cât și împotriva celor care vor încerca să obstrucționeze sau să întârzie prin orice mijloace punerea ei în aplicare.

One thought on “Prima victorie în războiul cu abuzurile din urbanismul local”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *