Inspectoratul de Stat în Construcții – garant al ilegalității în construcții

Pe site-ul oficial al INSPECTORATULUI DE STAT ÎN CONSTRUCȚII troneaza urmatorul slogan: ”Garant al legalității în domeniul construcțiilor.” Toți cei care am citit presa ultimelor zile am putut constata cu dezamăgire că acest slogan este mai fals decăt am putut să ne închipuim vreodată. Această instituție ne demonstrează în ultimele zile fără nici o umbra de îndoială că  este de fapt garantul ilegalității în domeniul construcțiilor.

Deși toată presa vuiește de câteva zile pe tema blocurilor ilegale de pe strada Măceșului, deși această instituție a fost sezizată atât de către prefectura Cluj dar și de către asociația locatarilor prin avocati, ISC refuză să constate un fapt real și anume că pe șantierul de pe strada Măceșului se lucreaza nestingherit de 2 zile FĂRĂ AUTORIZAȚIE, autorizațiile de construire fiind suspendate de drept începând cu 14.03.2014  odată cu înregistrarea la instanță a acțiunii prefectului prin care se solicită anularea acestor acte administrative considerate ilegale.

În imaginea de mai jos, făcută azi 19.03.2014 ora 12:40, se pot vedea muncitorii care își văd de treabă nestingheriți.

19.03.2014

Cei care aveți mici îndoieli vă invităm să citiți în continuare textul din legea contenciosului administrativ:

Art. 3
(1) Prefectul poate ataca, în termenele prevăzute la art. 11, în fața instanței de contencios administrativ, actele emise de autoritățile administrației publice locale, dacă le consideră nelegale.
(2) Agentia Nationala a Functionarilor Publici poate ataca în fața instanței de contencios administrativ actele autorităților publice centrale și locale prin care se încalcă legislația privind funcția publică, în condițiile prezentei legi și ale Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată.
(3) Până la soluționarea cauzei, actul atacat potrivit alin. (1) si (2) este suspendat de drept.

Din presa de azi aflăm că cei de la ISC “așteaptă un raspuns de la București”. Abia acum înțelegem neimplicarea și refuzul lor de a respecta legea. Cu toții știm încă de pe vremea guvernării premierului recidivist că această instituție este un fel de “stat in stat” și “trezorierul nr 1 ” al campaniilor electorale, astfel este greu să se aplice legea fără acordul celor de la centru. Este greu să obstrucționeze activitatea unui “potențial contribuabil de campanie” chiar dacă este o activitate ilegală, cu atât mai mult că ne aflăm în an electoral. Pentru un asemenea demers este normal să soliciți avizul partidului având în vedere că trăim într-o țara unde corupția este la nivel guvernamental și instituțiile statului plătite din bani publici cu șefi numiți pe linie politică protejează interesele de grup nicidecum interesele cetățenilor. Este uluitor cum cei care de fapt sunt plătiți să vegheze la respectarea legii reușesc cu măiestrie să sfideze legea și în același timp să ignore interesele cetățenilor promovând interesele meschine de gașcă. Asta se numește CORUPȚIE ÎN STARE PURĂ.

Cu toate aceste aspecte dezarmante vă rugăm să nu dezarmați. Aveți încredere în justiție și vom învinge. Dacă există justiție în România și noi credem că există și acest fapt se vede din ce in ce mai clar, NOI VOM ÎNVINGE. Nu vă lăsați impresionați de campania de intimidare la care asistăm de ceva vreme din partea dezvoltatorilor, acțiunile lor sunt de fapt expresia fricii și a disperării.

One thought on “Inspectoratul de Stat în Construcții – garant al ilegalității în construcții”

  1. Mulțumesc cu articol.
    Am început procesul de emigrare și am multe zile când simt regrete..
    Astfel de stiri îmi dau tarie și îmi reamintesc motivul pricipal pt care am ales acest drum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *